Logga in!   » Intranet (Logga in!)

Uppdaterad: 2017-10-19

 
 

   Klicka på loggan ovan för att återgå till startsidan!
 

Bilder och info från verksamhet och lokaler...

Välkommen till Träffpunkt Gråbo, belägen i stadsdelen och bostadsområdet Gråbo, på Gråbo Torg i Visby. Allt inrymt i ett plan och med mycket god tillgänglighet.

Fastigheten ligger invid stora parkeringsytor och är centralt placerad med Konsumbutiken, Pizzerian/Kvarterskrogen, Seniorboendet, Gråboskolan, Biblioteket och Fritidsgården Puma runt omkring sig. Här finns även en hörsal och en idrottshall samt även lekplats och en skateboardbana. En tredjedel av fastigheten hyrs ut och nyttjas av Viadukten, som är Region Gotlands dagligverksamhet för människor med autism. Alla dessa "grannar" verkar i ett nära samarbete med verksamheterna på Träffpunkt Gråbo.

Låt oss ta en liten rundtur...Rakt fram, ingång till café, mötes- och föreningsrum, tillgängligt även utanför ordinarie öppettider, genom kort- och kodlås. Till vänster under taket, entrén till Röda Korsets Second Hand-butik.Skyltarna på väggen som visar några av de som idag är verksamma i huset. Välkommen in!Vi kommer först in i cafédelen som även används för olika kvällsaktiviteter, sammankomster mm. Här finns plats för ca 30 cafégäster eller mer än det dubbla, sittande vid andra aktiviteter. Här finns teknik för alla ändamål kopplat och klart, från presentationer till filmkvällar eller en konsert. Rakt fram, innanför den stängda vita dörren...Det lite större konferensrummet med plats för ca 20 personer, fullt utrustat med teknik för ljud och bild.Vi viker till höger, här ligger aktivitets- och kontorsrum. Först Fritidsbanken som lånar ut sport- och fritidsutrustning, sedan Finsam som är "bryggan" mellan Försäkringskassa, Arbetsförmedling och Region Gotland, för de som hamnat lite mellan stolarna, därefter följer kontor för Regionens Förebyggande och Hälsofrämjande enhet som bl.a. jobbar med Anhörigstöd. Rakt fram är det en stängd dörr in till Viadukten, men vi tittar in bakom första dörren till höger...Ett lite mindre konferensrum för ca 10 personer och som flitigt nyttjas som ett aktivitetsrum.Fortsätter vi framåt i korridoren och viker av till höger hittar vi ett av de mindre samtalsrummen.Här tar vi en titt på utrymningsplanen för att få en bild av vart vi är nu och hur det ser ut i huset.Framför oss har vi nu personalköket, som även detta används för möten och varför inte för en liten kurs i matlagning i någon av våra organisationers regi.Åter till höger och vi kommer till ett av kontors-/föreningsrummen, här har alla föreningar och organisationer tillgång till låsta skåp för egna saker medans skrivbord, kontorsmateriel och dator nyttjas av alla, när det är ledigt eller när man har bokat plats i bokningskalendrarna på väggen utanför. Här bokar man även konferensrum mm. eller också e-postar eller ringer man in sin bokning. Vill man ha fika till mötet så kan även det beställas från Röda Korset som sköter om caféet på dagarna.I nästa kontors-/föreningsrum finns förutom skåp och arbetsplatser för ytterligare organisationer, även skrivare och kopiator för färgutskrifter i upp till A3-format. Den nås av alla fasta datorer i rummen, men kan även anslutas till egna datorer via öppet Wi-Fi i huset.I änden av korridoren är vi nu åter till caféet. Här finns även gästdator samt tidningar och sällskapsspel för våra besökare.Vi passar på att titta in i Röda Korsets butik.Innan vi avslutar rundturen tittar vi på teknikens hjärta. Här styrs ljud och bild i lokalerna, där allt kan köras tillsammans eller var för sig. Självklart finns det även hörslinga i lokalen.Därmed tackar vi för besöket och hälsar er hjärtligt välkomna åter till Träffpunkt Gråbo! :-)

Text och foto: Janne Nilsson

» Åter till startsidan!

   
 
 
©   Träffpunkt Gråbo